Server Za Malu Firmu

28 lipnja, 2022

Server za malu firmu

U 21. stoljeću gotovo je nemoguće zamisliti firmu koja nema svoj server, web stranicu te vlastitu mail adresu. Bez toga, firma kao da i ne postoji.

 

Poduzetnici i vlasnici malih firmi često imaju pitanja baš za server za malu firmu i web hosting – koja ćemo ovdje odgovoriti. Tako ćete moći odlučiti što je najbolje za vas i vašu firmu.

Server Za Malu Firmu

Server Za Web Stranicu

Ako trebate samo web mjesto za stranicu onda je standardni web hosting najbolja opcija. To je vrlo povoljno rješenje koje će omogućiti vašim klijentima da vas jednostavno mogu pronaći na internetu.

 

Naravno, za web stranicu nije dovoljno imati samo server, nego s njim morate povezati i domenu. Pa ako vas zanima više i o toj temi, pogledajte naš članak oko čega treba pripaziti pri odabiru domena za web stranicu.

 

Kako Napraviti Mail Adresu Za Firmu?

Osim web stranice, svaka firma treba imati i vlastitu mail adresu – da bi zadobila osnovne preduvjete za povjerenje svojih korisnika tj. kupaca. Jer potencijalni klijenti najčešće gledaju firme sa sumnjom, ako firme primjerice koriste GMail adresu.

 

Srećom, uz web hosting dobivate jednostavno sučelje gdje možete napraviti do 10 različitih mail adresa – čak i ako uzmete najpovoljniju hosting opciju. Cijeli proces je vrlo jednostavan i u nekoliko klikova, vaša mail adresa je stvorena.

 

Ako se radi o manjoj firmi, vjerojajatno je da će u ovom paketu 10 mail adresa, svaki zaposlenik imati svoju mail adresu. Na taj način ostavljate dojam ozbiljne tvrtke koja pazi na svoj imidž i ugled.

Server Za Pohranu Podataka

Ako koristite server za pohranu podataka, onda on mora biti veći i jači od od standardnog web hosting servera kojeg koristi vaša web stranica. Za to vam treba virtualni privatni server (VPS) koji je uključen u VPS hosting uslugu.

 

Budući da se radi o jačem serveru, imate mogućnost koristiti ga i za pohranu podataka (npr. da vam služi kao server za slike, dokumente, itd,) te da ga koristite i za vašu web stranicu.

 

Iako je to tehnički izvedivo, u nekim slučajevima je bolje držati te dvije stvari odvojeno. Primjerice, ako se u isto vrijeme na serveru spremaju i download-aju gigabajti podataka, to može usporiti cijeli server. A to onda može onda usporiti i učitavanje web stranice, što ne bi bilo dobro iskustvo za vaše web posjetitelje.

 

Tako da je ponekad najbolje opcija uzeti web hosting server posebno, a drugi VPS server posebno. Sve to ovisi o tome koja je veličina podataka koje imate i koliko često ih planirate prebacivati.

Server Za Aplikacije

Dodatna prednost koju ima VPS hosting server je mogućnost instalacije i korištenja programa i aplikacija koji nisu samo vaša web stranica.

 

Primjer takvih aplikacija bi bile knjigovodstvene aplikacije (ako ste knjigovodstvo) kojima želite moći pristupiti preko interneta. I to ne samo vi, nego i vaši klijenti. Dodatan primjer su također aplikacije za vođenje stanja na skladištu i slično.

 

Sve te aplikacije zahtjevaju više prostora i resursa koje pružaju VPS serveri. Za aplikacije u većim firmama, koje imaju velike količine podataka i jako puno korisnika, potrebni su dedicirani serveri.

 

Dedicirani server je stvarno, cijelo, fizičko računalo nad kojim imate potpunu kontrolu. Razlog zašto su cijene servera danas jako niske, je zbog toga što web hosting serveri i VPS serveri ne zauzimaju cijelo fizičko server računalo.

 

Budući da prosječna web stranica zahtjeva vrlo malo resursa, fizički server se podijeli na manje logičke dijelove, a svaki od tih dijelova je dovoljno snažan da obavi svoj posao. Najmanji dijelovi su standardni web hosting serveri. Puno veći komadi su VPS serveri koji vam daju dosta više opcija. A cijeli komad, tj. cijeli server se onda zove dedicirani server.

Server Za Firme

Ukratko, ako trebate server za vašu web stranicu onda ne možete pogriješiti sa standardnim web hosting serverom.

 

A ako vaša situacija zahtjeva jaču konfiguraciju servera onda trebate odabrati između VPS hosting servera i dediciranih servera.

 

U slučaju da niste sigurni koji je najbolji hosting server za vaše specifične potrebe, slobodno nas kontaktirajte kako bi vam pružili najkvalitetnije informacije.

IZABERITE BRZ I SIGURAN HOSTING ZA VAŠ WEBSITE

Budite sigurni u vašu online prisutnost

Istražite ponudu